Utdrag fra turdagboka: Kilimanjaro (del 1)

I sommer reiste jeg og kjæresten min på tur med Hvitserk til Kilimanjaro og som alltid på tur, skrev jeg dagbok. Håper det at jeg deler litt fra den kan være nyttig for andre som vurderer å ta turen til Kilimanjaro selv!

IMG_2456.JPG

Dag 1, 7. juli 2018 

Vi sto opp litt ekstra tidlig for en siste gjennomgang av utstyret. Selvom Kilimanjaro er et travelt fjell med mange besøkende er det likeså et fjell som krever sitt (i alle fall toppnatta) og utstyret bør være i stand og på plass. Klokken ni reiste vi, i en minibuss som var litt for trang for en to meter høy Aleksander. Bussturen tok omlag tre timer. Vel fremme i nasjonalparken fikk vi lunsj, enorme mengder og veldig godt. 

Så var det på tide å gå. Pole pole. Sakte sakte. Det var mange som syns dette var vanskelig, men heldigvis hadde vi hovedguide Julius som styrte tempo i front. Vi gikk fra frodig regnskog til et mer buskete terreng.

IMG_2220.JPG

Vi gikk i omlag to timer og tilbakela 400 - 500 høydemeter før vi ankom Simba Camp. En veldig behagelig etappe. Like behagelig var det at teltene sto klare og at både te og popcorn ventet oss i messeteltet. Middagen var igjen, stor og god!

Studerer kartet og veien videre i Simba Camp

Studerer kartet og veien videre i Simba Camp

Nå ligger vi soveposene klare en god natts søvn. Vinterposen er foreløpig alt for varm, men det varer nok ikke lenge. Vi gleder oss til å bli vekket med te i teltet 06:30 i morgen, for et liv!

Høyde: 2671 moh

Dag 2, 8. juli 2018 

Vekking og te «på senga» var like deilig som vi hadde håpet. Før vi gikk avgårde ble vi introdusert for teamet på 59 (!!). Det virker voldsomt, men vi er glad for at vi kan være med på å skape så mange arbeidsplasser. De sang og danser for oss, det var veldig fint. Etappen fortsatte i buskete terreng og vi brukte omlag fire timer på 8km og 800 høydemeter. Det går fortsatt sakte og de fysiske utfordringene er ikke mye å snakke om enda. Fremme i camp 2 la vi oss til å sove litt i sola, som fortsatt varmer godt. Etter lunsj tok vi en akklimatiseringstur, 150 meter opp. Tilbake ventet middagen på oss. Det er stort sett det det går i her; mat, hvile, drikke og gåing. 

Høyde: 3450 moh

Second camp - med flott utsikt til Kilimanjaro

Second camp - med flott utsikt til Kilimanjaro

Dag 3, 9. juli 2018 

Vekking med te, frokost og pakking. Vi gikk avgårde under en knallblå himmel, men vi kunne skimte skyene under oss i Kenya.

IMG_2343.JPG

Etter én time tok de oss igjen og det ble litt guffent. I dag har det ikke vært mange høydemeter å skryte av. I morgen skal vi opp på 4315, det blir spennende med litt skikkelig høyde å føle på.  De fleste i gruppa er fin form. Aleks var litt dårlig i stad, men ble mye bedre etter en lur. 

Høyde: 3617 moh  

Dag 4, 10. juli 2018  

I dag gikk det oppover! Fra 3617 moh til 4315 moh. Det var kjempedeilig med litt motbakker. På tross av høyden er hodet lett, pusten fin og appetitten god. De fleste klarer seg veldig fint, og vi er jo på en høyde hvor det er vanlig å kjenne litt på det, så det er bra. Vi møtte en norsk ektepar i dag, hvor den ene parten var såpass dårlig at de må ned til 3900 moh før de kan gå videre opp. I gruppen vår er det bare to som sliter med litt hodepine, og det går nok over.  

I dag hadde vi turens fineste akklimatiseringstur, opp på en høyde bak leiren. Leieren, Mawenzi, ligger i et slags krater med et vann.

IMG_2472.JPG
FullSizeRender.jpg

Veldig fint! I morgen venter en lang dag, så det er tidlig i seng i dag.  

Høyde: 4315 moh.  

4315 meter over havet og høyt over skyene!  

4315 meter over havet og høyt over skyene!  

Del to følger - med toppnatt, høydesyke og evakuering. Langt mer dramatisk altså, hehe