Ekspedisjonen!

Da denne siden ble laget for å dokumentere og dele veien mot, gjennomføringen og erfaringer etter den ekstra lange skituren min, tenker jeg det vil være naturlig å dedikere første innlegg til den.

Den skikkelig lange skituren, eller ekspedisjonen (som jeg både tror det er berettiget å kalle den og mindre kronglete å skrive), vil bli gjennomført vintersesongen 2018, foreløpig sikter jeg meg inn på mars. Det er flere grunner til at jeg har valgt dette tidsrommet, men tyngstveiende er snøens bærevene og tilgangen på dagslys. En kunne ut i fra dette argumentert for at et enda senere avreisetidspunkt ville vært bedre, men det er lite som er verre enn regn på skitur, så - jo større sjanse for kuldegrader, jo bedre.

Perfekte forhold! Pulken ligger godt på snøen, og med taudrag drar du bare pulk på hvert andre, kanskje tredje stavtak. Foto: Iselin Spernes.

Perfekte forhold! Pulken ligger godt på snøen, og med taudrag drar du bare pulk på hvert andre, kanskje tredje stavtak. Foto: Iselin Spernes.

Ruta jeg skal gå er på omlag 350 km, men jeg har alt planlagt et par avstikkere og er i skrivende stund oppe i 400 kilometer. Jeg ser heller ikke bort fra at det blir lagt til ytterligere kilometer. Jeg kommer ikke til å skrive om ruta i detalj nå, men kan si at planen er å svanse rundt i de store fjellområdene i Øst- og Vestlandet.

Behagelig viddelandskap nord-øst på Hardangervidda. Foto: Iselin Spernes.

Behagelig viddelandskap nord-øst på Hardangervidda. Foto: Iselin Spernes.

Når det kommer til overnatting blir det enkle forhold. Jeg kommer til å sove i telt og det antageligvis hele turen. For noen måneder siden tenkte jeg at jeg skulle unne meg to eller tre netter på DNT-hytter. Men i det siste har jeg blitt litt redd av den tanken. Jeg har alltid vært litt husredd og det later ikke til at redselen skiller mellom hus og hytte. I tillegg er det så mange DNT-hytter som har fallem og krypkjeller og det gjør ikke saken greiere. Så, men mindre jeg møter veldig dårlig vær eller får så vått utstyr at jeg ikke klarer å tørke det uten peis, blir jeg i teltet. 

Hvilket telt jeg går for veit jeg ikke ennå, men jeg håper på å ta en avgjørelse i løpet av de nærmeste ukene. Mer om dette senere. 

Teltlivet - kaldt og skikkelig fint! Foto: Iselin Spernes

Teltlivet - kaldt og skikkelig fint! Foto: Iselin Spernes

Det var litt om turen min. Fy søren som jeg gleder meg!